Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]Кадър RuptlyЖителите на пострадалите от наводненията райони

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър RuptlyЖителите на пострадалите от наводненията райони
Коментари Харесай

В Германия предлагат да се създадат кризисни лагери като от Студената война

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

Кадър Ruptly

Жителите на потърпевшите от наводненията региони в Германия се оплакват, че не са ги предизвестили за настъпващата заплаха, оповестява телевизия Welt. Никой не е съзнавал цялата съвестност на опасността. Катастрофата, която застигна страната, сподели, че е нужна по-добра подготовка за сходни обстановки вбъдеще. Немският Червен кръст отиде даже още по-далеч - предложи основаването на спешни лагери като от Студената война на територията на цяла Германия, написа rt.com.

Когато водата заля селата, за доста от хората към този момент е бе прекомерно късно. Уверени в това, че могат да спасят имуществото си, те остават по домовете си - неверно решение с съдбовни последствия. И все  отново се обясни, че жителите на засегнатите региони не са съзнавали заплахата, която е надвиснала над тях.

Хората споделят, че са разочаровани от предизвестията. Те не са били безапелационни, че това, което следва може да коства човешки живот. Друг човек споделя, че в случай че са били известени в точния момент, то хората биха се подготвили по-добре за срещата с естествената буря. 

Не сме предполагали, че може да се стигне до тук, че е толкоз съществено и авансово никой не ни предизвести, споделя различен пострадал от стихията. 

Въпреки че приложенията Nina и Katwarn сигнализират за наближаващи опасности, едвам всеки десети жител на Германия си ги е изтеглил на мобилния телефон.  Класическия сигнал посредством сирена не е бил подаден, а там, където полицията и пожжарната е била предизвестена за наближаващата заплаха, организацията е била слаба. Според очевидци, че има действителна опасност за човешки животи, никой не е предизвестил. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР